Home » RENOVATIE OMHEINING PANTI ALMA BAJAWA

DOELSTELLING : Renovatie en ophoging tot 5 meter van het rechtergedeelte van de bestaande omheining van het tehuis,

met als doelstelling de veiligheid van de kinderen beter te kunnen waarborgen.

 

ACHTERGROND :

Panti Alma Bajawa is in 1998 opgericht door de moederorganisatie Bakti Luhur in Malang / Oost Java, omdat er tot 1995 geen speciale zorg was voor mentaal & lichamelijk gehandicapten op het eiland Flores. Eerder waren de instituten in Boanio & Boawae in 1995  & in 1997 in Mundemi opgericht.

    In het tehuis Panti Alma te Bajawa, midden Flores worden 30 dubbelgehandicapte kinderen in de leeftijd van 2 ½ tot 20 jaar verzorgd. Daarnaast worden er nog zo’n 90 kinderen in de kampong bezocht. De handicaps variëren van doof, blind, stom, doofstom, laag IQ, spasmen, epileptie, autistisme, Down Syndroom tot het ontbreken van ledematen.

      Er is ( op afroep ) Fysiotherapie, Orthopedie, Logopedie, Gebarentaal en een Playgroup, voor kinderen uit het tehuis en uit de kampong.In totaal werken er 12 begeleiders / verzorgers, deze doen ook de kampongbezoeken.

      Het tehuis krijgt sinds eind 2010 onze aandacht. In dat jaar hebben we een auto voor hun kunnen aanschaffen. In 2018 hebben we een speelplaats & was- en droogruimte op de 2e etage kunnen bouwen en in vier kamers een badkamer kunnen aanbouwen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb