Home » RENOVATIE MUUR EN VERFWERK PANTI ALMA BAJAWA

 

KOSTEN : 6133 euro

AFGEROND : JUNI 2022

 

SPONSORS :

Stichting SBB

Stichting Elise J.H Spykman

 

 

 

 

DOELSTELLING : de veiligheid van de kinderen waarborgen.

 

BOUWPLAN : De renovatie van het linkergedeelte van de bestaande omheining. Daarnaast zal het hele gebouw aan de buitenkant opnieuw in de verf gezet worden, inclusief de deuren.

 

ACHTERGROND PROJECT :

Panti Alma Bajawa is in 1998 opgericht door de moederorganisatie Bakti Luhur in Malang / Oost Java, omdat er tot 1995 geen speciale zorg was voor mentaal & lichamelijk gehandicapten op het eiland Flores. Eerder waren de instituten in Boanio & Boawae in 1995  & in 1997 in Mundemi opgericht.

In het tehuis Panti Alma te Bajawa, midden Flores worden 30 (dubbel) gehandicapte kinderen in de leeftijd van 2 ½ tot 20 jaar verzorgd. Daarnaast worden er nog zo’n 90 kinderen in de kampong bezocht. De handicaps variëren van doof, blind, stom, doofstom, laag IQ, spasmen, epilepsie, autistisme, Down Syndroom tot het ontbreken van ledematen. Er is ( op afroep ) Fysiotherapie, Orthopedie, Logopedie, Gebarentaal en een Playgroup, voor kinderen uit het tehuis en uit de kampong. In totaal werken er 12 begeleiders / verzorgers, deze doen ook de kampongbezoeken. Het tehuis krijgt sinds eind 2010 onze aandacht. In dat jaar hebben we een auto voor hun kunnen aanschaffen. In 2018 hebben we een speelplaats & was- en droogruimte op de 2e etage kunnen bouwen en in vier kamers een badkamer kunnen aanbouwen. In 2020 werd een muur tot 5 meter verhoogd van het rechtergedeelte van de bestaande omheining van het tehuis.

 

WERK IN UITVOERING, MAART 2022.

Maak een Gratis Website met JouwWeb