RENOVATIE BADKAMER-WC-UNIT INTERNAAT KARYA MURNI :

 

AFGEROND NOVEMBER 2022.

 

 

 

 

Panti Asuhan Karya Murni in de stad Ruteng op het eiland Flores in Indonesie, is een internaat en school voor Buitengewoon Onderwijs voor blinde en dove kinderen, is opgericht door de Zusters van de Congregatie Saint Yoseph. Hoofdkantoor zit in Medan ( Noord-Sumatra ). In 1985 zijn ze gestart met 15 kinderen. Nu verblijven er 130 dove en 60 blinde kinderen / jongeren. Naast het internaat is er een (voorbereidende) kleuterklas, een lagere- en middelbaar onderwijs. Braille- en gebarentaal wordt getraind.

 

Op het gebied van het verwerven van werk is er een houtwerkplaats waar meubels vervaardigd worden, een kunstnijverheidsafdeling, een naaiatelier, een kaarsenmakerij en een kap- en schoonheidssalon. Er worden groenten verbouwd en ook varkens gehouden.Het internaat krijgt financiele ondersteuning vanuit de moederorganisatie, maar blijft desondanks afhankelijk van giften.

 

DOELSTELLING : Een veilige woonomgeving voor de kinderen te behouden, middels onderhoud van de gebouwen.

 

RENOVATIEPLAN :
Op zich ziet de wc-badruimte er nog aardig uit, maar het probleem is de afvoer, de riolering is verouderd en raakt met regelmaat verstopt. Om die te bereiken moet de boel opengebroken en vervangen worden. ( De ruimte wordt nu niet gebruikt. )


KOSTENBEGROTING : 4088 euro