Home » Renovatie Archief Parochie Waerana

Klik hier om een tekst te typen.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Pastoor René Daem was een katholieke pastoor uit België. (Wetteren 17 Augustus 1912 ) Hij verliet zijn familie en zijn geboorteland België en stelde zich ten dienste van de gemeenschap van de parochie Wae Rana. Hij verbleef daar de rest van zijn leven en was aldaar zeer geliefd. Parochie Wae Rana is een onderdeel van Kevikepan Manggarai Timur, Keuskupan Ruteng, Flores, Indonesië. ( Vrij vertaald uit Bron : "Sejarah Paroki Waerana" / Bapak Matias Fernandez ).

 

Motivatie voor dit project :

a. Pastoor René Daem leeft nog steeds voort in de verhalen van Gemeenschap van de Parochie Wae Rana , vanwege zijn bijzondere inzet voor de bevolking op het gebied van Gezondheidszorg, Onderwijs, Huisvesting en Landbouw.

b. De Parochie Wae Rana beschikt over een kantoorruimte met oude in slechte staat verkerende kasten met daarin vele foto albums over de periode dat Pastoor René Daem daar werkte, woonde en leefde. ( 1955 – 1994 )

c. Geschiedenis behouden & beschikbaar stellen voor publiek ( Gemeenschap Parochie Wae Rana, maar ook voor Religieus Toerisme ).

 

Het werk van René Daem is een facet van een stuk 20ste-eeuwse geschiedenis van het werk van SVD-ers en Wereldheren,

die mede bepalend is voor de mengcultuur die op Flores ontstaan is. Een mengcultuur van eigen religieuze waarden en de katholieke.

Het gaat om het bewaren en beschrijven van wat de culturele, religieuze en maatschappelijke wereld op Flores in de vorige eeuw bepaald heeft. Zoals we in een Nationaal Historisch Museum willen doen en in het Amsterdam Museum al doen.

 

Begroting :  5000,00  euro

 

Activiteit- en/of het werkplan ;

  1. Werven van Financiële middelen, indien financiën rond zijn :
  2. Start renovatie, ongeveer 3 a 4 maanden.
  3. Inrichten met kijk - en archiefkasten & zithoek.
  4. Archiveren van de aanwezige data ( 300 fotoalbums ).
  5. Opstellen van verhalen van bevolking.
  6. Openstellen voor publiek.

 

De begroting is zo opgesteld dat de aangrenzende WC - Badkamer ook verbeterd en geverfd zal worden.

Voor het archiveren / inscannen van de foto’s kunnen we gebruik maken van de apparatuur van onze zusterstichting.