Home » BESCHERMEN KUSTLIJN LEKO LEMBO & MILIEU EDUCATIE

 

PROJECTLOCATIE :

De kampong Leko Lembo ligt aan de kust van het plaatsje Wae Lengga in Manggarai Timur, een district op het eiland Flores in Indonesie.

Het eiland Flores maakt deel uit van de Provincie de Oostelijke kleine Sunda eilanden ( Nusa Tenggara Timur ). Het leven in kampong Leko Lembo is erg eenvoudig. De meeste inwoners leven als veeteelthouder, landbouwer of visser. De kuststrook van kampong Leko Lembo wordt gebruikt voor de visserij en recreatie.

 

 

 

DOELSTELLING :

  1. Bewustwording van Natuur & Milieu / Omgeving.
  2. Beschermen van 100 meter kuststrook tegen erosie ten gevolge van hevige regenval en onstuimige zee. Het behouden stuk kust zal gebruikt worden voor de visvangst, recreatie en het behoud van een begraafplaats.

 

HET PROJECT :

Vervolg van een eerder project : “PANTAI LEKO LEMBO BEBAS SAMPAH ! “ / “STRAND LEKO LEMBO, VRIJ VAN AFVAL ! “.

 

  1. AANPAKKEN VAN ZWERFVUIL : We hebben zwerfvuil verzameld en er zijn zes vuilnisbakken geplaatst (drie aan de kust en drie aan de hoofdweg van de kampong), waarin het zwerfvuil verbrand kan worden. ( Afval verwerken moet men hier nog zelf doen. Er is geen Gemeentereiniging. )
  2. BESCHERMEN VAN DE KUSTLIJN : Op de meeste plaatsen is de kust goed beschermd tegen erosie, echter op een plek zou de natuur een handje geholpen moeten worden door het aanbrengen van een muur. Op dit stuk wordt de erosie veroorzaakt door zowel regenwater vanuit het land, als door de golven bij onstuimig weer. De strook langs de kust is gemeenschapsgrond, hierbij is ook een gedeelte besteed als begraafplaats.

 

HET PLAN :

Het maken van een muur ( met trapjes ) om de erosie tegen te houden.

Handen genoeg om samen dit aan te pakken, maar geen geld voor de bouwmaterialen , te weten : cement, stenen, zand en grond.

 

KOSTENBEGROTING : 3000 euro

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb